top of page

Összefoglaló a Comunello sorompókról - Limit 500 és 600

Frissítve: 2023. febr. 21.

Az 50 éves múltra visszatekintő Comunello vállalat története tolókapuk gyártásával indult. Az automatizálás fejlődésével párhuzamosan egyre bővült a termékkínálatuk odáig, hogy mára 4 divízióban működnek, lefedve ezzel a sorompók, kapuk és nyílászárók gyártásának és automatizálásának teljes spektrumát. A Limit 500 és 600-as sorompók 5, illetve 6 méter hosszú sorompókarok mozgatását képesek ellátni.





Sorompótest és vezérlőpanel

A sorompótestek szerkezetét könnyen hozzáférhetővé és szerelhetővé tették a belső kialakításnak és nyitható fedőlemeznek köszönhetően. A robosztus külső borítást úgy tervezték, hogy minden időjárási körülményben megállja a helyét.


A saját fejlesztésű Comunello vezérlőpanelek okosak, könnyen kezelhetők és nagy megbízhatósággal működnek. A beállítás a LED visszajelző fényekkel ellátott felületen történik.


CU 24 V LT
  • A mozgatás automatikusan beállítható a vezérlő egységnek köszönhetően

  • LED lámpák adnak visszajelzést programozás során

  • Pontos az akadályérzékelés az vezérlőnek köszönhetően

  • Eltávolítható rádió jelvevő és adatmemória

  • Az indikátor fénynek köszönhetően jelezhető a sorompó pillanatnyi helyzete

  • Potméterrel állítható a sorompókar mozgásának sebessége, nyomatéka és akadály-érzékelés érzékenysége

  • A nyitás és zárás sebessége külön-külön hangolható a szükségeknek megfelelően

  • Két szinkronizált sorompó is menedzselhető, master/slave kapcsolatban


Működés

A sorompókar nyitásának és zárásának végpontjai egy egyszerű villáskulccsal beállíthatók. A ütközőpontokra ugyanis csavarokat helyeztek, aminek magasságát tetszés szerint lehet állítani. A feszítőrugó csatlakoztatásához 3 finomhangolási pontot is megadtak, így egy gömbölyű fűzőlyuk segítségével nagyon pontos

beállítást végezhetünk a sorompó hosszának

megfelelően.



A mozgatószerkezet strapabíró fröccsöntött alumíniumból készült.

Áramkimaradás esetére manuálisan is fel lehet nyitni a sorompót egy speciális kulcs és egy beépített nyitókar használatával.

Lehetőség van a sorompókarra LED fénysort szerelni, ami mozgás közben és lezárt állapotban piros színnel világít, nyitott állapotban pedig zölddel. A sorompótest tetején pedig opcionális fehér fény jelezheti, hogy a szerkezet mozgásban van.



Hurokvezérlés

Elméleti háttér: Ha egy nagyméretű tekercsre, hurokra magas frekvenciájú feszültséget kapcsolunk, akkor a tekercs, a fémtárgyak közelében "elhangolódik". Ekkor a saját vezérlőáramköre kiad egy zárókontaktust. 

Ezt - a hurok által kiadott - kontaktust juttatjuk a sorompó vezérlésének nyitó bemenetére. A hurkot úgy kell telepíteni, hogy egy 10 cm mély téglalap alakú vágatot készítünk a sorompó előtt 2 méterrel úgy, hogy a téglalap hosszabb oldalai a sorompóval párhuzamosak legyenek. A vágat hossza oldalai lehetnek 2, 4 vagy 6 méteresek, a rövidebb oldal 0,5 méter. Az így kialakított vájatba kell belehelyezni az 1-1,5 mm átmérőjű szigetelt rézhuzalt (4, 3 vagy két menetet).



Felhasználási területek

A Comunello 500 és 600 típusú sorompók a felhasználási szükségletek széles skálájának képesek megfelelni. Parkolók, közintézmények, kórházak stb bejáratánál, vállalati telephelyeken, és magán társasházak parkolóinak bejáratánál egyaránt használhatók. A vezérlési megoldások közül számos lehetőségünk van a sorompók máködtetésére: távirányítóval, hurokvezérléssel, rendszámfelismeréssel, mozgásérzékeléssel, chipkártyával vagy kóddal is működtethetők a berendezések, párba kapcsolva akár 10 méter széles bejáratot is lezárhatunk velük.

bottom of page