top of page

Telepítési segédlet Hikvision IP és TurboHD rendszerekhez

Frissítve: 2023. febr. 21.

Kézikönyvünket azok számára állítottuk össze, akik még nem telepítettek Hikvision rendszereket és szeretnének megismerkedni az Hikvision analóg és IP kameráinak működési módjával. A teljesség igénye nélkül, azokra az alapvető kérdésekre koncentrálunk ebben a gyűjteményben, amelyek az első telepítéskor nagy valószínűséggel fel fognak merülni.

. Hálózati alapfogalmak


1. HÁLÓZATI ALAPFOGALMAK

  • DHCP: ha a DHCP engedélyezve van, a rögzítő a routerről kéri le az IP cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró és a DNS szerverek adatait. A DHCP opció használata nem javasolt, mindig fix IP címet használjon!

  • IP cím: itt adható meg, hogy a rögzítő milyen IP címen legyen elérhető a hálózaton. Egy egyszerű hálózat esetén a rögzítő és a kliensgép IP címe egy tartományba kell, hogy essen (azaz az IP cím első három tagja egyezzen meg, a negyedik pedig különbözzön – pl. a rögzítő 10.0.0.1, a kliens 10.0.0.2).

  • Alhálózati maszk: ez a beállítás az egyes alhálózatok közötti átjárhatóságot szabályozza. Az esetek legnagyobb részében 255.255.255.0 az értéke.

  • Átjáró: a hálózat routerének IP címe. Ha nincs router, csak switch, akkor ez a mező üresen hagyható.

  • Elsődleges DNS szerver: időszerver vagy dinamikus DNS szerverhez való kapcsolódásnál a külső DNS szerver írja át a domain neveket IP címekre.

  • Másodlagos DNS szerver: ha az elsődleges DNS szerver nem érhető el, ezt használja a rögzítő.



A kézikönyv további tartalmából...


2. HIKVISION ESZKÖZÖK ELNEVEZÉS MAGYARÁZAT

A termékeink kódszámai sok információt tartalmaznak az egyes termékek jellemzőiről, ezért érdemes ezeket megismerni...


3. SZOFTVEREK

Egy rendszer telepítéséhez 4 szoftverre biztosan szükségünk lesz: SADPTOOL, Storage and Network Calculator, Batch Configuation, IVMS 4200. A szoftverek legfrissebb verziói letölthetőek weboldalunkról a "Letöltések" menüpontból...

4. STORAGE AND NETWORK CALCULATOR Egy rendszer telepítésénél az egyik legfontosabb számítási feladat a tárhely, rögzíthető időtartam és sávszélesség kiszámítása, amihez a Storage and Network Calculator szoftver használható. Ennek működését is bemutatjuk a kézikönyvben...


5. IP KAMERA KONFIGURÁLÁS A rendszer felprogramozása a kamerák konfigurálásával kezdődik. Ebben a részben ennek részleteit fejtjük ki...


6. RÖGZÍTŐ KONFIGURÁLÁS A kamerák paraméterezése után történhet meg a rögzítő konfigurálása...


[...]



További kézikönyveink megtalálhatók itt: https://www.riel.hu/tamogatas/letoltesek/csoportok/kezikonyvek

bottom of page