top of page

Szakmai interjú: Tapasztalatok Hikvision lázdetektáló hőkamerák telepítéséről

Frissítve: 2023. febr. 21.

Megkértük kedves partnerünket, Banyári Istvánt, a Duna-őr Security Kft. cégvezetőjét, ossza meg velünk tapasztalatait a lázdetektáló kamerák telepítésével kapcsolatban.


RIEL: István, mik voltak a megrendelő igényei a kamerákkal kapcsolatban?


István:

Több helyről is megbízást kaptunk testhőmérséklet előszűrő kamerák felhelyezésére, két ipari egység és egy állami fenntartású intézmény beléptetési pontjain telepítettünk. Mind a három detektáló helyszínen naponta több száz fő halad át a kamerák előtt.

Engem ért a kihívás, hogy az egyik első, speciálisan testhőmérséklet előszűrésre fejlesztett Hikvision kamerát telepíthettem az országban. A RIEL mérnökeinek segítségével teszteltem a rendszert. Megtapasztalhattam, hogy tökéletesen ellátja feladatát, magas elvárások esetén is ajánlható.

Fontos volt az ügyfélnek a megbízhatóság, a minél pontosabb mérés. A helyszín protokollját következőképpen alakították ki: Belépésnél ellenőrző kérdéseket tesznek fel, érintésmentes homlokhőmérést végeznek, majd kézfertőtlenítés az előírt módon. Ezután gyalogos áthaladás a Hikvision testhőmérséklet-mérő kamera előtt, munkavédelmi sisak levétele mellett.





RIEL: Milyen pontossággal mértek a kamerák?


István: Tapasztalataink szerint +/- 0,1-0,2 °C pontossággal mérnek, az ún. feketetest nélkül is! (Feketetest: termografikus eszközök kalibrálására használják a nagyobb pontosság érdekében)

Mind a kettő ipari létesítménynél – eltérő telepítési körülmények mellett – 0,2 °C-on belül volt a mérés pontossága. A Hikvision testhőmérséklet előszűrő kamerái tesztkörnyezeten kívül, valós körülmények között is pontos, megbízható eredményekkel szolgálják megbízóinkat.


RIEL: Milyen kihívásokkal szembesültetek a telepítés során? Mire kellett kiemelten figyelni?


István: A RIEL-lel közös teszteknek, képzésnek köszönhetően már csak alapbeállításokat kellett a helyszíneken végezni, gyorsan, költséghatékonyan valósultak meg a beüzemelések.

Természetesen itt is igaz a „kétszer mér, egyszer vág” szabály: a pontos igény és a helyszín felmérése előfeltétele a megfelelő eszközválasztásnak és zökkenőmentes telepítésnek. A kezelőszemélyzet gyors betanítása nem okozott problémát.



RIEL: Hogyan esett a választásotok a Hikvision kamerákra?


István: Ügyfeleimnek Hikvisiont telepítek, bizalommal állok a gyártó újdonságaihoz, a forgalmazó RIEL supportjának köszönhetően rendelkezésemre áll a szükséges tudásbázis, kollégáik elérhetőek és naprakészek. Ki szeretném emelni a termoelem garanciaidejét, amely 10 év (!), a kamerák egyéb egységeire pedig 3 év. Ezzel a háttérrel bizalommal tekintek a következő megbízásokra is.


További információ lázdetektáló megoldásainkról: www.lazdetektalas.hu



62 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page