top of page

RIEL-gyorsteszt: beléptető terminál arcfelismerővel

Frissítve: 2023. febr. 21.

Az érintésmentes technológia kezdi meghódítani a beléptetők és kaputelefonok világát is. Mivel a Hikvision élen jár a kamera alapú arcészlelés technológiájában, nem kellett sok idő, hogy az arcfelismerő beléptető terminálok széles skálájával jelenjenek meg a piacon. Kipróbáltuk a belépő szintű arcfelismerő terminált, ami árában és képességeiben is versenyez az eddig jól ismert (PIN és kártya alapú) beléptetőkkel.




Fizikai megjelenés

Alumínium házas megjelenésével jól harmonizál a Hikvision kaputelefonok és beléptetők stílusával. (Viszonylag kicsi mérete miatt az eszköz érzékelhetően melegedik, de ez nem hátráltatja a használatot, hiszen a belépő személyeknek nem is kell hozzáérni.)


Szoftver

Az eszköz saját kezelőfelülete teljesen megegyezik az eddigi arcfelismerő terminálok felületével. A menüje is hasonló gyorsasággal reagál az opciók kiválasztásakor.


Azt, hogy ténylegesen duál kamerás terminálról van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ha letakarjuk a mélységérzékelő kamerát, az eszköz nem azonosítja az arcokat. 


Belső memóriában 300 arcot és 1500 kártyát tud önállóan tárolni. 


Amennyiben beléptetőkártya (tag) olvasására is igény merülne fel, RS485-ön hozzá lehet csatlakoztatni külső Hikvision kártyaolvasót. 

A többi kijelzős terminálhoz hasonlóan ebben is benne van a munkaidő-nyilvántartási opció. Három módszerrel kezelhető a be-/kiléptetés:

1. automatikusan: ilyenkor a be-/kilépés időpontja alapján a készülék eldönti, hogy munkaidőn belüli vagy azon kívüli be- vagy kilépés történt.

2. manuálisan: ebben az esetben a felhasználónak választania kell a képernyőn, hogy milyen szándékkal lép be/ki.

3. vegyesen: ennél a beállításnál a belépéskor néhány másodpercre megjelenik egy felület, ahol a felhasználó eldöntheti, hogy milyen okot jelöl meg a be-/kilépésre. Ha nem jelöl meg semmit, akkor a rendszer alapbeállítás szerint regisztrálja.

A kamerarendszerhez hasonlóan már ez az eszköz is csatlakoztatható a Hik-Connect-hez amelyen keresztül távolról láthatjuk a kamera képét, illetve az ajtót vezérelhetjük.


Összegzés

 A DS-K1T331 terminál a felismerési sebesség (0,2 mp) és a lehetséges felhasználók száma alapján is egyértelműen kisebb átmenő forgalomra javasoljuk. Stabilan ki tud szolgálni kis- és középvállalkozásokat, magánszemélyeket vagy olyan helyeket ahol fontos az érintésmentes beléptetés.

bottom of page