top of page

Comunello kapcsolódási pontok

Frissítve: 2023. febr. 22.


A Comunello sorompókat/kapukat számos más eszközzel integrálva is tudjuk használni, amelyekkel kompletté tudjuk tenni a rendszerünket. Ezzel megkönnyíthetjük, vagy automatizálhatjuk annak nyitását, így segítve a vendégek, illetve dolgozók fogadását.


Rendszámfelismerő megoldás

A legelterjedtebb módszer, amikor egy rendszámfelismerő kamerát szeretnénk használni. Ilyenkor a kamera analitikáját használva felismerjük azoknak a gépjárműveknek a rendszámát, amelyeknek van engedélye a területre behajtani, és a sorompó kinyílik. Több kamera esetén mindenképpen érdemes a Hikvision NI-I szériás rögzítőket használni, mivel ilyenkor a fekete-fehér listát a rögzítő tárolja. Így egy helyen lehet menedzselni a rendszámokat, nem kell a kamerákba külön-külön feltölteni azokat.

Ezen felül lehetőség van az ingyenes IVMS-ből is vezérelni a rögzítő kimenetét, amennyiben szükség van manuális nyitásra. (Ilyenkor a rögzítő vagy kamera kimenetét össze kell kötni a sorompóval). Ez a funkció a fizetős Hik-Centrálban is megtalálható, ahol maga a szoftver kezeli a rendszámokat, így sokkal több listát tudunk létrehozni, illetve az élőképen a leolvasott rendszámokat is láthatjuk rögtön. Ezáltal még könnyebben tudjuk ellenőrizni a jogosultságot, és amennyiben nincs a rendszám felvéve, a kezelő az élőképről rögtön a listához tudja adni az autónkat. Ezzel is megkönnyítve a kezelők munkáját és a gyorsabb regisztrációt.


Kaputelefon integráció

Amennyiben vendégek is érkeznek hozzánk, a Hikvision kaputelefonjait is tudjuk használni a Comunello eszközeinek vezérlésére. Akár egy fix beltérin, vagy mobilapplikációban is ellenőrizni tudjuk videó/audióval ki érkezett, majd gombnyomásra be is tudjuk engedni a vendégeinket a sorompón/kapun. A beépített vagy kiegészítő kártya olvasóval kombinálva a beléptetésre is tudjuk használni a kaputelefonunkat.

Beléptetőrendszerhez integrált sorompó/kapu

Ha szükségünk van a dolgozók logolására is, akkor a beléptető terminálokat is tudjuk használni a rendszerünkben, amikből elérhető akár kaputelefonos változat is. Így elég csak egy eszközt telepítenünk ki a kapunkhoz.

A beléptetőrendszerek általi akár automatikus Comunello eszközök vezérlése is megoldható, mely garantálja, hogy minden személy akinek jogosultságot biztosítottunk, nyithassa, zárhassa a sorompókat, kapukat egy kártyával vagy biometrikus módon történő azonosítás után.


Riasztórendszer (Satel, Hikvision AX PRO)

A riasztórendszerek kimenetét használva lehetőségünk van a kapunkat akár távolról a telefonunkról vagy kezelőről nyitni.

Satel riasztórendszer esetében ezt megtehetjük vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egy ABAX 2-es kimenet bővítő modul segítségével is, vagy a riasztó alaplapi kimenetét használva.

A Hikvision AX PRO eszközcsaládhoz a jövőben kapható lesz vezeték nélküli kimenet bővítő, amivel akár a Hik-Connect segítségével is tudjuk nyitni Comunello eszközzel felszerelt kapunkat.

T.E.L.L termékekhez integrált sorompó / kapu

Ezek mellett, lehet használni a sorompó/kapu nyitására a T.E.L.L termékei közül a Gate Control családját is, ahol akár 1000 felhasználó felvételére van lehetőségünk, jogosultságok megadásával (pl. belépés tiltása munkaidőn kívül). Ez a megoldás társasházaknál, olyan cégeknél ahol mindenkinek jogosultsága van a kapuk vezérlésére is jó lehet, mivel egy telefonhívással vagy mobilalkalmazással is vezérelhető. Széles skálát biztosítva az eszközök lehetnek GSM/3G/4G/Wifi alapúak is akár, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Végálláskapcsolók alkalmazásával a kapu nyitott, illetve zárt állapota ellenőrizhető a mobilalkalmazásban, valamint Push üzenettel jelzi, ha nyitva marad a kapu, vagy nem záródott be.


bottom of page